Boozt

Jag blir boostad hela tiden, självförtroendet får en kick uppåt varje dag här... Todd sa att jag var bra på engelska.. Tycker det är lite svårt att förstå för själv tycker jag att jag är ganska kass... Men det kanske beror på vad man förväntar sig av sig själv.. Jag vill ju egentligen låta som värsta amerikanen så när jag inte gör det så tycker jag det är skämmigt att prata... :p

Jag sov till tio idag, skönt att sova ut, jag tror jag har börjat slappna av lite nu.. Sen efter frukost så åkte jag Annette, och Wil och hämtade Henry från skolan.. Sen lunch med Todd, och sen åkte vi ut till ett köpcentrum, fixade ett nytt skal till iphonen då det gamla var typ rasfärdigt... Spanade in massa affärer jag ville gå in på och hon visade vart jag skulle fixa håret.. Det blev en snabbis bara för jag och Todd skulle åka och fixa mitt social security number..dock så hade jag missat att skriva ut nåt papper som man var tvungen att ha så vi fick åka hem igen :( oooops :p så det kanske blir imorgon och sen ska vi fixa banken också...

Har fått schema nu också, så imorgon är väl första riktiga dagen typ.. Jobbar från 7-12, jag och Wil ska gå och hämta Henry från skolan, det kan bli spännande! :) tur det finns gps på iPhone!!

Nu ska jag sussa så jag orkar upp imorgon... Det ska vara typ 14 grader varmt, me like! :)

God natt på er!


Dag 3

Har varit här nu i tre dagar, och det känns som en månad typ.. konstig känsla... Efter middagen så satt jag och pratade med Todd ett tag, och fick höra lite om deras tidigare au pairer och om det kändes bra tidigare så känns det bättre nu.. Dom har haft två tjejer, och den sista som var här hon bytte familj efter två månader, så jag fick höra lite om det. sen berättade han lite om hur det hade varit med den första tjejen också.. Om jag ska fatta mig kort så kom båda tjejerna direkt från sina föräldrar, alltså dom hade aldrig bott själv och där kom dom mesta problemen ifrån också... När han satt och berättade så kände jag bara att det var självklara saker som man inte ens behöver påpeka.. Typ, diska efter sig och såna saker... 
 
Nu har jag ju bara varit här i tre dagar så mycket kan ju förändras, men jag tycker att det känns himla bra i alla fall.. Jag är bara rädd att jag håller mig undan för mkt... man vet ju inte hur mycket dom vill att jag ska hänga med dom.. Det är ju lite som att man inkräktar på någons utrymme... Det är ju trots allt människor som jag inte alls känner, så det är lite svårt att spontan hänga med dom :) Men idag kändes det bra iaf, jag börjar haja Todds humor :)
 
Måste hitta åt en frisör pronto.. Landningsbanan ska väck! Annette sa att hon skulle ta med mig till hennes frisör så jag hoppas vi kan göra det snart.. Jag är sjukt nervös bara att dom ska fucka upp mitt hår.. Meeen, det är väl bara att hålla tummarna att det blir bra... :)
 
Jag hoppas alla ni andra tjejer har det bra hos era familjer (och simon) :) Några av er har ju bloggar men några av har ju inte det så man vet ju inte hur ni har det! :)
 
Just den här tiden på kvällen är det tråkigt, för alla där hemma sover och jag är telefonsugen...
Ska kolla stjärnorna på slottet, sen sova... blir nog tidigt imorgon :) första jobbdagen, fast jag ska bara skugga Annette tror jag :)
 
God natt på er!¨(eller god morgon i sverige) :)
 

Kalas!

Så, idag så hade vi Henrys födelsedagskalas.. Det trillade in rätt mkt folk, och alla pratade rätt mkt med mig..  Dom frågade först rätt långsamt om jag förstod språket bra, sen när jag förklarade att det är lugnt och att jag förstod hur bra som helst så släppte dom på det och bara pratade på.. Det enda jobbiga är att när man ska svara så tänker jag rätt i huvudet och sen när det ska komma ut ur munnen så blir uttalet heeeelt fel ibland... Det är irriterade, det är som om att tungan inte gör som huvudet vill... Men jag antar att det kommer..
 
Imorse när jag och Annette var och handlade så visade hon en massa längs vägen, typ restauranger, barer, frisör och nagelsalong osv.. Så det ska bli kul att gå runt och kolla lite när man är själv...
 
Nu har jag pratat med Ida i typ en och en halv timme, så dom kanske undrar var jag är. Ska nog gå upp och hänga med dom lite... Det känns ändå bra att man har en egen del av huset, så man kan gå undan och va för sig själv.. Just ja, fick förresten min telefon idag. En iphone som tur är, så det känns bra.. Har inte riktigt koll på det amerikanska numret, men det är typ lättare att skriva på facebook, eller fixa skype lr viber om man vill prata.. Blir ganska dyrt annars :)
 
Hade telen nere på mitt rum hela dagen så det blev inga bilder idag, lite synd för det var verkligen ett typiskt amerikanskt födelsedagskalas med cupcakes, tårta och allt... men men, det kommer ju fler gånger :)
 
hoppas ni har det bra där hemma, jag har det super iaf :)
 
 

Milwaukee, Wisconsin

Då var jag framme... :) efter att som hade plockat upp mig så åkte vi till ett ställe och åt, grabbarna är så sjukt söta! Den äldre pratar hela tiden och han hoppade upp i mitt knä direkt, så det känns bra :)

Har packat upp alla mina grejer och mitt rum är jättemysigt.. Kände igår att det här kommer att bli ett bra år :) fick en bra magkänsla direkt :) nu är klockan tjugo över sju så jag ska kliva upp och äta nåt sen så ska vi åka och handla, för ikväll är det kalas för Henry :) så då kommer det massa folk, spännande :)

Hörs mer sen! Hej på er


New york, new york!

Igår var vi i NY och turistade runt, kallt så inni helvetet var det, men vi kämpade på... Det var roligt att se Times square och guiden berättade om alla byggnader, vilka som bodde vart och sånt... Egentligen ska man åka ut med en färja för att se frihetsgudinnan men eftersom stormen Sandy förstörde så mycket så har dom ingen färja som går ut dit.. Så vi fick se den på håll istället.. :)

Man fattar inte hur stort det är alltså, höghus överallt och jag skulle tappa bort mig på två röda... Då man är från lilla Storuman så är det viss skillnad :)

Det är faktiskt en tjej från Piteå här också, och det är så sköööönt att höra nån med dialekt hemifrån.. Lovely :)

Idag åker alla till sina familjer, och alla är spända men väldigt peppade :) jag var rädd att min väska skulle ha övervikt men jag klarade mig :) pjuuuh

Nu ska jag sitta här på flygplatsen i två timmar tills mitt plan går. Sen är det födelsedagskalas med hela släkten när jag kommer fram :) spännande!!

Tjong på er!


Sista dagen!

Då var det färdigt för idag... Vi har hållt på sen åtta imorse, och för er som inte har koll på tiden så är jag sex timmar bakom er där hemma, så nu ligger ni och sover så sött men här är klockan nio på kvällen bara...

Försöker mig på igen att skriva ett långt inlägg och hoppas på att det inte försvinner den här gången :)

En del fick presenter av sina värdfamiljer igår och jag trodde inte jag skulle få nåt, men där hade jag fel :) jag fick new york resan imorgon betald och rop of the rock, en collagetröja, keps och godis och kakor :) supersnällt!! :)

Ska se om jag hittar nån fler present till grabbarna också, äldsta grabben ska ha födelsedagskalas på fredag när jag kommer så då måste han ju få nåt :)

Jo, just ja.. Måste bara skriva att det är så många som är dåliga på engelska, jag får typ ont i magen för att jag blir nervösa över hur dom ska klara det.. Ibland tittar dom bara på en när man pratar och så vågar dom inte säga att dom inte förstår och så svarar dom bara "yes"... Jag skulle aldrig få för mig att åka om jag va dom, antingen är dom väldigt modiga eller väldigt dumma...
Det var tex en tjej som satt bredvid mig som frågade mig vad "Fresh air" betydde?! Stackars henne tänkte jag... Hon fattade typ noll!

Nä nu ska jag nog gå isäng... Håll er vakna där hemma så jag har nån att prata med så här sent!!! Jag ska ringa Bettan nu iaf, det är bra med dom som jobbar natt 😄

God natt med er, så hörs vi imorgon :)


Seg dag!

Jag hade skrivit världens längsta inlägg men tydligen så ville inte blogg.se publicera det... Ahh vad irriterad ag blir! Orkar inte skriva om allt och jag måste spara på batteriet, för dataladdaren går inte in i adaptern... Så en ny ska köpas på torsdag i new york!
 
god natt!

Första dagen...

Helt oväntat men jag fick en present av familjen! :) har massor att skriva om idag men det får bli ikväll när det finns lite mer tid att sitta still på... Lite bilder iaf :)


New York!

Nu är vi framme på Au pair skolan utanför New York. Flyget från arlanda blev försenat så vi höll på missa flyget i london bara för det. Men som tur var så hann vi med, och resan gick superbra, jag har inte sovit nånting. Har sett film hela tiden :) Vid halv ett blev jag så trött så jag trodde jag skulle dö, men då började stolen va så jäkla oskön så då kunde jag inte somna pga det... Alla kontroller gick galant, och ingen väska försvann :) för mig iaf :)
 
Just nu har vi nyss blivit tilldelade rum och tydligen blir man placerad med dom som ska till samma område på fredag. Ingen annan svensk ska till samma ställe, så jag delar rum med en tjej som jag inte riktigt vet vart hon kommer från än. Det ska komma en till också, kan vara en av tjejerna från göteborg för dom missade planet till london, så frågan är när dom kommer. Så därför sitter vi vakna en stund, om dom kommer inklampandes inatt och ska bädda och hålla på så kommer man ju inte kunna sova...
 
Imorgonbitti ska vi börja kl åtta, så egentligen ska vi väl sova nu....Hmmm, nä jag ska nog försöka sova... Räknade ut att jag har varit vaken i 24h nu... jag är så övertrött så jag känner mig pigg.. helt sjukt!
 
Nu är klockan halv sju på morgonen hos er, så vi hörs väl mer när det är imorgon för mig :)
God natt!

Hej då Sverige!

Nu sitter jag på bussen till Arlanda, fy fan för att gå med all packning genom stan! Tungt!! Det är säkert nåt jag har glömt med det som är kvar är kvar.. Skitknepigt att jag inte kommer tillbaka hit förrns om ett år!! Jag känner mig inte nervös och jag har sovit hur gott som helst inatt, jag är så jääääkla obrydd! :) när jag går och lägger mig ikväll så är jag i new york! :)

Helgen håller på ta ut sin rätt, min hals är helt paj och jag känner mig hängig.. Köpte ett paket Ipren på pressbyrån så jag ska svälja en sån och sen lär jag sova rejält på planet... Jag har laddat ner några avsnitt P3 dokumentär som jag kan lyssna på, sen fixat offlinelyssning på spotify, sen har dom ju så man kan se film på planet. Har varit inne och kollat vad dom har för filmer, och jag ska se total recall iaf :)

Skriver mer så fort jag kan, vet inte riktigt hur mkt det kostar att surfa utanför Sverige, men så fort jag kommer åt ett wifi så får ni ett livstecken :)

Lycka till storasyster idag! <3


TGIF

Började dagen med att väskan kom tillbaka :) Great! Sen låg jag och drog mig en timme i sängen bara för att jag kunde... :)

Sen spenderade jag dagen med två donnor och deras naglar, supertrevligt! :) sen svish hem och så Fredagsmys för hela slanten med Hoppis och Vickan...

Min mage håller på sprängas, och jag är trött!! Nu släcker jag lampan! Go natt :)


Kaos!

Tänk att det ska jävles för mig HELA tiden... När jag landade på Arlanda så gick jag till bagage bandet för att hämta min väska, hoppades på att den skulle va bland dom första så kanske jag skulle hinna med flygbussen som skulle gå tio min senare... Men det är väl klart att det ska jävles när det absolut inte får JÄVLES!!

Tror ni det kom någon väska på bandet? Nej.

I väskan ligger alltså alla viktiga papper som behövs för att jag ens ska få komma in i USA... Jag vet att jag borde haft dom i väskan, men jag har heller aldrig blivit av med väskan tidigare så varför skulle det hända nu?

Efter många samtal hit och dit, så satte jag mig på flygbussen (en väldigt mycket senare än jag hade tänkt) och åkte hem. Tre timmar senare så ringer dom och säger att dom har hittat väskan och att dom kommer levereras till dörren imorgon vid lunch. LYCKA! :)

Jag såg framför mig att jag inte kunde åka på måndag, och vad skulle jag säga till förmedlingen? Till familjen?
Nä fy fan det har inte varit en rolig kväll, men nu är allt grönt igen, och jag är fortfarande good to go on monday... :)

Nu har jag precis krypit ner i mina egna sängkläder, mitt efterlängtade dubbelsängstäcke!! Kan bara sammanfatta det med ett ord:

LOVELY!


Två år sedan

Tänk att jag kallade Umeå för hem för två år sedan.. Nu när man hälsar på så känns det definitivt inte som hem. Jag trivs i vässan och ångrar inte en sekund att jag flyttade. Tänk vad många fina människor jag lärt känna! Helt otroligt!

Det ska bli kul att se om det fortfarande kommer att kännas som hem när jag kommer tillbaka.

Nu ska jag precis kliva på planet till Sthlm. Jag hoppas det går nån flygbuss direkt så jag slipper sitta och vänta så länge :)

Hej då Umeå....


Blandade känslor!

Det var jobbigt att lämna stensele, att veta att jag inte får träffa mamma och pappa på ett helt år.

Det kändes som hjärtat skulle gå i tusen bitar när jag packade min väska och Kate sprang efter mig varje steg jag tog. Hon såg ledsen ut och kramades extra mycket när jag tog upp henne, det var som om att hon förstog att jag skulle lämna henne... Mitt lilla hjärta....

Nu sitter jag på bussen till Umeå, så imorrn åker jag till Stockholm och hem till vässan...

Det är jobbigt med hej då....


Brrr

Det är kallt som fan här i stensele.. Det går knappt va ute för då håll man på frys ihjäl... Kate har så tunna öron så hon förfryser dom när hon är ute och när hon skakar på huvudet så spricker örsnibbarna och så det blöder hur mkt som helst. Vet. Sa att vi skulle försöka göra en mössa, haha, hur ska det se ut?

Annars är det bara 5 dagar kvar innan jag åker. Ikväll blir det Umeå och sen imorn Västerås och sen är det bara helgen kvar... Nerverna har inte kommit än men dom borde väl göra det snart?

Nu ska jag hoppa in i duschen och sen åka och äta lunch med charran.. :)

Tjing!


Approved

Yes, nu har jag visum för ett år! King!
Det gick ändå bra att kliva upp imorse (04.30) och det gick bra att ta sig till ambassaden också, kom dit kl 07.22 så jag tänkte; yes nu är jag rejält i tid så då kan jag slappa lite, men nej. Vi fick inte ens gå in, dom sa bara att vi skulle bilda en kö vid skylten vid vägen och vänta där... Alla ni som var i Sthlm imorse vet vad jag pratar om när jag säger pissväder!! Det TOKsnöa, och det var slaskigt. Så där fick vi stå i 50 min ungefär och vänta...

När vi väl fick komma in så var mina fötter bortdomnade och händerna kunde jag knappt röra, jag en plåga att försöka klänga av sig jackan med ett par isklabbar till händer... Sen fick vi sätta oss i ett rum och vänta tills vi blev uppropade. Fötterna SVED och brände när jag höll på få tillbaka liv i dom igen, sist jag frös så mycket om fötterna var väl när man gick lågstadiet och va ute och lekte i snön hela dagen... Hua!

Jag trodde det skulle ta superlång tid, har läst en massa bloggar och sett att det finns dom som har fått vänta i timmar... Men, för oss gick det fort :)
Mesta delen som var där va dom som skulle åka som au pair så vi pratade lite om vart vi skulle och när vi skulle åka, så nu vet jag en tjej som åker samma datum som jag.. Skönt att känna att man inte är helt själv :)

Dagen har rullat på segt sen... Info möte på förmedlingen, flygbuss och sen flyg till Umeå.. Så nu har jag hängt med Elvis och gänget ikväll...

Jag är så jävla trött, ögonen håller på falla igen nu, ville bara uppdatera er lite :)

God natt!


Mycker på en gång

Just nu är allt upp och ner.. Imorgon ska jag på ambassaden och fixa visumet och sen är det i princip bara att gå och rulla tummarna tills jag ska åka den 21a. Jag har väskan och den är i princip packad, så...ja... redo är jag...

Tåget går klockan 05.41 imorgonbitti så klockan är ställd på 4.30. Inte pepp på den. Det kommer vara en lång dag, och jag längtar redan tills jag är framme... Framme hos mamma och pappa....och min älskade lilla lillpyr.. åh vad jag ska hundmysa

nä, det är väl bäst att sova om jag ska orka upp om 4 timmar... PHU

 


Mitt lilla hjärta!

Tänk vad man kan sakna någon så mycket! Jag är halv.


Happy new year!!

Precis som förra året så firade jag in det nya året med mina norrlandshjärtan, och det här året med Anna, Ken och Karin också! Vi hade sjukt roligt!! Maten var det bästa, Anna din soppa tog första pris! :)

Idag är första dagen som hemlös, känns sådär faktiskt! Jag saknar redan att ha ett eget hem att gå hem till, mitt fina fina hem... Men, ett steg närmare USA är jag :)

Har precis avverkat en hälsoundersökning, postat lite viktiga brev och sen har jag glidit runt på stan en stund. Nu sitter jag på banken och ska avsluta mitt företagskonto.. Sen ska jag luncha med Hoppis och sen blir det nog soffläge resten av dagen :)

Imorgon börjar träningen på allvar. Jag ska vara duktig fram till att jag åker :)

Tack och adjö!